fbpx

Tikrasis margainis

Veiklioji medžiaga: Silimarinas

GEOGRAFINIS PAPLITIMAS

Tikrasis margainis yra augalas, daugiausiai augantis Viduržemio jūros regione ir Pietvakarių Europoje. Pastaraisiais metais jis aklimatizavosi kitose srityse – Amerikoje, Australijoje ir Kinijoje. Margainis atsitiktinai auginamas daugelyje pasaulio vietų ir gali būti randamas gatvių pakraščiuose, žemumose ir dirbamose žemėse.

FARMACINIS NAUDOJIMAS

Mokslinis pavadinimas Silybum marianum yra kilęs iš graikiško žodžio “sillybos”, kuris reiškia kuokštą arba unikalų. Jo žiedai yra ryškiai purpurinės spalvos, todėl yra plačiai naudojamas, kaip dekoratyvinis augalas. Pirmosios nuorodos apie tikrąjį margainį randamos dar Teofrato tekstuose IV a. pr. Kr. Remiantis mitologija, kentauras Chironas rankoje laiko “Mega Kentaurą” (margainio pavadinimas Dioskarido tekstuose), kad išgydytų žaizdą, kurią paliko Heraklis.
Tikrasis margainis seniai žinomas dėl savo sudėtinės medžiagos – silimarino ir jo teigiamo poveikio ląstelių atsinaujinimui ir kepenų veiklai.

FITOCHEMINĖ SUDĖTIS

Pagrindiniai tikrojo margainio aktyvieji ingredientai yra bioaktyvieji flavonolignanai, kurie yra sudėtinis silimarino mišinys. PSO duomenimis, dauguma farmakologinių ir biocheminių tyrimų buvo atlikti naudojant silimarinui priskiriamas savybes (su nurodytu silimarino kiekiu).

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.