fbpx

Garcinija

Pagrininės sudedamosios dalys: Hidroksicitrinė rūgštis

GEOGRAFINIS PAPLITIMAS

Kambodžinė garcinija yra Pietryčių Azijos vidutinio dydžio medis, aptinkamas visoje Azijoje, Afrikoje ir Polinezijos salose. Jo vaisiai yra maždaug 5 cm skersmens ir šimtmečius naudojami gaminimo ir gydymo tikslais, daugiausia Rytų Indijoje.

ISTORINĖS YPATYBĖS

Tradiciškai po valgio ji sukelia sotumo jausmą, o dėl bakteriostatinio poveikio, garcinija naudojama žarnyno sutrikimams nuraminti (Marquez, Babio, Bullo ir Salas – Salvado, 2011). Be to, ji buvo naudojamas kaip tradicinė vidurių užkietėjimo, reumato, patinimo ir nereguliarių menstruacijų gydymo priemonė (Semwal, Semwal, Vermaak ir Vilijoen, 2015).

FARMACINIS NAUDOJIMAS

Buvo įrodyta, kad Kambodžinė garcinija veikia organizmo biologines funkcijas. Ji veikia kaip apetitą slopinantis, anti – nutukimo terapijos ir antihiperlipidemijos gydymo priemonė. In vivo tyrimai patvirtino garcinijos, kaip ir jos pagrindinio komponento – HCA (hidroksicitrinės rūgšties), vaidmenį skatinant riebalų oksidaciją, didinant serotonino kiekį iš galvos smegenų žievės ir ribojant lipidų kiekį žmoguje (Semwal, Semwal, Vermaak ir Vilijoen, 2015).

FITOCHEMINĖ SUDĖTIS

Hidroksicitrinė rūgštis (HCA) taip pat yra trikarboksirūgštis, pagrindinė garcinijos sėklų sudedamoji dalis, kuri tikriausiai yra atsakinga už lieknėjimo savybes (Ohia ir kt., 2002). Buvo įrodyta, kad ji slopina svorio padidėjimą, užkirsdama kelią fermentams, atsakingiems už riebalų rūgščių sintezės apdorojimą. Galiausiai toksiškumo tyrimai ir klinikinių tyrimų stebėjimai rodo, kad garcinija yra pakankamai saugi, ir apie jos toksišką poveikį nebuvo nei vieno pranešimo. (Semwal, Semwal, Vermaak ir Vilijoen, 2015).

  • Marquez, F., Babio, N., Bullo, M., & Salas – Salvado, J. (2011). Evaluation of the Safety and Efficacy of Hydroxycitric Acid or Garcinia cambogia Extracts in Humans. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 585-594.
  • Ohia, S., Opere, C., LeDay, A., Bagchi, M., Bagchi, D., & Stohs, S. (2002). Safety and mechanism of appetite suppression by a novel hydroxycitric acid extract (HCA-SX). Molecular and Cellular Biology, 89-103.
  • Semwal, R., Semwal, D., Vermaak, I., & Vilijoen, A. (2015). A comprehensiove scientific overview of Garcinia cambogia. Fitoterapia, 134-148.
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.