
Pagrindinės sudedamosios dalys: Polisacharidai
Maca yra auginamas Lepidium genties augalas, priklausantis didžiulei ekonominei Brassicaceae šeimai, taip pat žinomai, kaip kopūstų šeima. Ši gentis yra kilusi iš Viduržemio jūros regiono, o Maca yra vienintelė genties rūšis auginama JAV (Hermann ir Heller, 1997).
Nuo 1961m. augalas buvo minimas kaip vaisingumo didinimo priemonė, o 2006 m. Locher pranešė apie atvejus, kai Pasco rajono ūkininkai (WA, JAV) gavo augalą, kad padidintų fizinę jėgą ir stiprumą darbe. 1948 m. La Oroja mieste, kuriame gyveno kalnakasiai, buvo sakoma, kad Maca vartojimas išaugo dėl padidėjusio lankytojų skaičius netoliese įsikūrusiame bordelyje (Hermann ir Bernet, 2009).
Remiantis eksperimentiniais įrodymais, Maca gali padidinti ištvermę veikloje, susijusioje su fiziniu nuovargiu ir fiziniais pratimais (Tang, ir kt., 2017). Maca sukeltas seksualinio potraukio padidėjimas dar nėra susijęs su biomarkerių, tokių, kaip testosterono ir estradiolio kiekiu, ir neatrodo, kad jis paveiktų asmens nerimo lygį ar depresiją.
Pagrindinės Maca sudedamosios dalys yra polisacharidai, kurie gali būti naudojami efektyviai padidinti imuniteto, antioksidantų apsaugą ir turi nuovargį mažinantį poveikį. Maca neapdoroti polisacharidai laikomi pagrindiniais bioaktyviais ingredientais ir sudaro ne mažiau kaip 10% džiovintų žaliavų.