YOU'RE READING

Geriausia iš gamtos

2019-07-19

Geriausia iš gamtos

Kaip jūs pavadintumėte maistą, kuriame sunkiai aprėpiama gausybė natūralių antioksidantų, vitaminų, mineralų ir kt. naudingųjų elementų, kurie taip reikalingi sklandžiam visų sveikatos sistemų funkcionavimui? O jei dar šio maisto nauda specifinėms organizmo funkcijoms ir geros savijautos palaikymui paremta moksliniais įrodymais?

Tokie vertingi produktai išties egzistuoja, o žmonės juos naudoja jau tūkstančius metų visame pasaulyje. Šie gamtos lobiai pelnytai verti „supermaisto” vardo.
„Supermaistu” galima vadinti šaltalankius (hippophaes), peruvinę pipirnę, rodiolę, goji uogas, ežiuolę, melsvadumblį ir dar daugelį kitų gamtoje aptinkamų augalų.
Vartodami vieną ar kelis superproduktus, mitybą praturtinsime gausybe natūralių naudingųjų elementų. Todėl tikrai vertinga išsamiau susipažinti su keletu „supermaisto” produktų ir atrasti jų naudą gerai savijautai:

Šaltalankiai – dažnai vadinami vienu iš turtingiausių gamtos multivitaminų, kurio sudėtyje yra daugiau nei 190 naudingųjų maistinių medžiagų, tarp kurių vitaminai A, C, D, E, antioksidantai ir nepakeičiamos riebalų rūgštys Ω3, Ω6, Ω9. Gausus sudedamųjų elementų spektras užtikrina plačias šaltalankio poveikio galimybės:
• Vitaminų trūkumui papildyti
• Imuninės sistemos palaikymui ir natūraliai organizmo apsaugai
• Virškinimui palaikyti
• Širdies bei kraujagyslių funkcijos palaikymui (vitaminas A (karotinas) ir riebiosios rūgštys palaiko širdies ir kraujotakos sistemos sveikatą)
• Odos drėgmei palaikyti

Maca – dar kitaip žinoma kaip Peruvinė pipirnė. Jos itin maistingos šaknys yra prilyginamos ryžiams ar kviečiams, tačiau jose gerokai daugiau mineralų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, seleno bei sočiųjų rūgščių.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad maca padeda palaikyti tiek vyrų, tiek ir moterų lytinį potraukį (libido), bet nesutrikdo hormonų pusiausvyros organizme. Pagrindinė maca veiklioji medžiaga – polisacharidai, gali būti naudojami palaikyti imunitetą, ištvermę ir natūralią energijos gamybą, mažinti nuovargio jausmą.
Česnakas – (Allium sativum) plačiai paplitęs prieskoninis augalas, turintis nepriekaištingą reputaciją tradicinėje medicinoje. Jo skiltelėje suskaičiuojama daugiau nei 400 cheminių medžiagų, kurių tarpe – stiprūs antioksidantai, palaikantys ląstelių apsaugą nuo oksidacinės pažaidos, kuri sukelia ankstyvą organizmo senėjimą. Česnako sudėtyje esanti svarbi medžiaga – alicinas, aptinkamas tik svogūninio tipo augaluose ir turi didelę įtaką palaikant žmogaus imunitetą bei normalią kraujotaką.
Goji – pastaraisiais metais visame pasaulyje išpopuliarėjusios uogos, kurios tradicinėje kinų medicinoje naudojamos jau daugiau nei 2000 metų. Lietuvoje „goji“ turi lietuvišką pavadinimą – tai ožerškis. Dygliuotojo ožerškio (Lycium barbarum) uogose yra gausus žmogui reikalingų amino rūgščių, polisacharidų bei įvairių naudingų karotenoidų (tokių kaip zeaksantinas, kriptoksantinas, bei kt.). Taip pat jose yra ir kitų įvairių vitaminų bei mineralų, įskaitant seleną, geležį, varį, vitaminų A ir C.
Verta paminėti, jog dauguma teigiamų savybių pasireiškia vartojant ne pačias goji uogas, o jų ekstraktus. Įprastai koncentruoti uogų ekstraktai turi didesnį naudingųjų veikliųjų medžiagų kiekį.
Reiši grybas (Tikrinis blizgutis/ Omanitus) – tai Azijos šalyse nuo seniausių laikų naudojamas grybas. Dėl teigiamo poveikio savijautai, imtas plačiai vartoti ir šiuolaikinių Vakarų pasaulio žmonių. Reiši grybas palaiko imuninę sistemą. Viena iš aktyviųjų Reiši grybuose esančių medžiagų yra polisacharidai, kuriuose yra beta-gliukano. Ši medžiaga pasižymi imuninę sistemą palaikančiomis savybėmis.
Rodiolė – geriau žinoma kaip „Auksinė šaknis”. Unikalias vaistines jos savybes lemia pagrindinė sudedamoji dalis – rosavinas. Šis, augalo šaknyse aptinkamas, junginys leidžia rodiolę priskirti prie augalų kategorijos, vadinamos „adaptogeninėmis žolelėmis”.
Šiai kategorijai priklausantys augalai padeda organizmui prisitaikyti prie protinių ar fizinių iššūkių bei atkurti pusiausvyrą. Reguliariai vartojant rodiolės ekstrakto produktus lengviau pakeliamas stresas bei kiti emociniai iššūkiai. Rosavinas palaiko atmintį, koncentraciją, gerą savijautą ir fizinį aktyvumą.
Garcinija – vaisius išvaizda panašus į mini moliūgus. Pagrindinė vertingoji medžiaga yra hidroksicitrinų rūgštis (HCA), kurios pagrindinė savybė yra skaidyti angliavandenius į glikogeną ir taip užtikrinti mūsų energijos atsargas. Glikogenas veikia kaip apetito bei noro užkandžiauti slopintojas. Taigi Garcinija Cambogia ekstraktas gali būti puikus ingredientas, norintiems numesti svorio ir sulieknėti.
Papaja – tai gausiai maistinių medžiagų prikaupęs vaisius. Jis yra puikus vitamino C šaltinis, taip pat papajos vaisiuje gausu A, D ir B grupių vitaminų, folio rūgšties, mineralų (pvz.: magnio, vario, kalio, kalcio), karotenoidų, zeaksantino ir galingo antioksidanto likopeno.
Papajos vaisiuose yra labai svarbaus fermento papaino, kuris palaiko virškinimo sistemos veiklą. Apskritai, šis atogrąžų vaisius yra puikus maistinių skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti žarnyno švarą.
Krokas – tai vienas seniausių kultūrinių augalų, kilęs iš Balkanų pusiasalio. Iš daržinio kroko (Crocus sativus) gaunamas pats brangiausias prieskonis pasaulyje – šafranas.
Krokuose yra krokino, karotinoidų (tokių kaip zeaksantino, antioksidanto likopeno), B grupės vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Krokai naudojami įveikti kasdienius iššūkius ir palaikyti nuotaiką.
Kaip matote, visi išvardinti produktai nėra tik paprasčiausias energijos šaltinis, dėl daugybės naudingų savybių juos pelnytai galima vadinti „supermaistu”.
„Supermaisto” produktų galią savo sveikatai galite atrasti ypač natūraliuose SUPERFOODS Nature’s Best maisto papilduose, kuriuose inovatyvios technologijos dėka sukaupta ypač artima natūraliam augalui, tik gerokai labiau koncentruota, galia.
SUPERFOODS NATURE’S BEST® įdėjo daug darbo ir pastangų, kad sukurtų ir žmonėms galėtų pasiūlyti ypač gryną ir koncentruotą „supermaistą” vartojimui patogioje formoje. Kompanija sukūrė natūralios kilmės maisto papildus, kurių pažangus gavybos ir apdorojimo procesas garantuoja didžiausią aktyviųjų elementų koncentraciją ir grynumą. Natūralių augalų savybių išsaugojimas leidžia organizmui lengviau pasisavinti naudingąsias medžiagas ir gauti geriausią poveikį savijautai.