fbpx
STRAIPSNIS

Auksinė šaknis – natūralus būdas emocinei harmonijai palaikyti

2019-09-17

Auksinė šaknis – natūralus būdas emocinei harmonijai palaikyti

Gyvenimas tarsi amerikietiški kalneliai - kupinas pakilimų ir nuosmukių, ir nei vienas nesame apsaugotas nuo psichologių sunkumų tokiu metu. Laimei, nesvarbu, ar jaučiatės sunerimę, ar tiesiog norite palaikyti stabilią nuotaiką, yra natūralių sprendimo būdų. Pakankamai miego, subalansuota mityba, mankšta ir meditacija taip pat gali padėti pasiekti puikių rezultatų. Bet gamtoje yra augalų, tokių kaip rodiolė, kurios sudėtyje esančios bioaktyviosios medžiagos palaiko psichinę sveikatą. Nors visuomenės supratimas ir žinojimas apie rodiolę yra labai tylus, vis daugiau natūralia medicina besidominčių žmonių atranda šį nepaprastai vertingą augalą. Susipažinkite ir jūs!

Rodiolė – plačiau žinoma kaip auksinė šaknis, priklauso sukulentinių (pasižyminčių mėsingais lapais, kuriuose kaupia vandenį) augalų klasei. Pasaulyje skaičiuojama apie 200 šio augalo rūšių, bet mediciniškai labiausiai vertinga yra rausvoji rodiolė (lot. Rhodiola rosea). Mokslišką šiauriniuose planetos regionuose augančio augalo pavadinimą XVIII amžiaus viduryje sugalvojo švedų gamtininkas ir taksonomijos sistemos kūrėjas Karlas Linėjus. Šį augalą jis pavadino būtent Rhodiola rosea, nes augalo šakniastiebių kvapas primena rožių aliejaus aromatą. Tai daugiametis augalas, turintis stambias ir gumbuotas šaknis, žydintis smulkiais gelsvais ir rausvais žiedais.

Istoriniai faktai

Dar I m.e. amžiuje Rhodiola rosea buvo aprašyta graikų gydytojo Dioskorido, kaip labai vertingus šakniastiebius turintis augalas. Nors tuo metu rodiolė dažniau buvo naudojama kaip dažomoji priemonė.
Iki pat VIII amžiaus daugelyje šalių klestėjo prekyba šviežiomis rausvosios rodiolės šaknimis bei šakniastiebiais. Europoje jauni ūgliai bei lapai buvo naudojami maistui, o senovės romėnai šakniastiebių antpilą naudojo galvos skausmams malšinti ir kaip gydymo priemonę esant skorbutui.
Ypatingai auksinę šaknį vertino tradicinė kinų ir Tibeto medicina, todėl ji dažnai minima medicinos metraščiuose. Dėl šio unikalaus augalo kinai ryždavosi rizikuoti savo gyvybe: keliaudavo į Sibirą ir gabendavo auksinę šaknį kontrabanda per sieną, kad grįžę galėtų pasigaminti galingų vaistinių preparatų. Auksinė šaknis buvo naudojama kaip tonizuojanti priemonė, taip pat buvo vartojama ištvermei bei ilgaamžiškumui.

Dėl palankaus klimato rodiolės augimui, Rusija gali pasigirti nemenku užauginamu rodiolių kiekiu. Aukščiausios kokybės augalai dažniausiai atkeliauja iš Sibiro, kur auksinės šaknies derlius nuimamas iš natūraliai gamtoje augančių laukinių augalų. Rusai yra sukaupę ne mažai žinių apie unikalias rodiolių savybes, nes prieš kelis dešimtmečius vykdė nemažai tyrimų su auksine šaknimi, tačiau daugelis jų nebuvo viešinami, o rezultatai – slepiami. Sovietų mokslininkams pavyko nustatyti, jog streso valdymas veiksmingas naudojant Rhodiola rosea, o be to augalas turi organizmą tonizuojantį poveikį. Atliktų tyrimų dalyviais buvo ne tik kariai, sportininkai, bet ir kosmonautai. Būtent šių profesijų atstovai dažniausiai susidurdavo su įtemptomis situacijomis, nuolat patirdavo stresą.

Nauda sveikatai

Nepaisant to, kad šimtmečiais buvo žinoma apie vertingąsias auksinės šaknies savybes, tačiau tik dabar šiuolaikinis mokslas pradėjo tikrinti daugelį šių savybių.
Rodiolių pagrindinė sudedamoji dalis yra rosavinas. Šis cheminis junginys buvo ištirtas dėl savo teigiamo poveikio atminčiai, koncentracijai, fizinei bei psichinei būklei. Taip pat rodiolės sudėtyje yra flavonoidų, glikozidų ir proanthocianidino. Rausvoji rodiolė naudojama kaip psichinę sveikatą palaikanti žolelė.
Farmacijoje gaminamas skystasis rodiolių ekstraktas, pasižymintis stimuliuojančiu poveikiu. Tačiau pakanka užsiplikyti malonaus rožių kvapo auksinės šaknies arbatos, jog pajustumėte sužadinantį jos poveikį, kuris, sakoma, pranoksta tonizuojantį kavos bei žaliosios arbatos poveikį. Yra nustatyta, jog auksinės šaknies produktai yra mažai toksiški, neturi išskirtinių šalutinių poveikių ir prie jų nėra priprantama.

Taigi mitybą praturtinti auksine šaknimi derėtų tiems, kurie jaučia nuolatinį išsekimą, pritrūksta energijos, kenčia nuo nerimo ar depresyvios nuotaikos, tačiau nori tai pakeisti natūraliomis priemonėmis. Visas rodiolių teikiamas gėris yra sukoncentruotas ypatingai aukštos kokybės ir grynumo SUPERFOODS NATURE’S BEST Rhodiola maisto papilde, pagamintame iš ypač gryno, didelės koncentracijos rodiolių ekstrakto. Jame maksimaliai išlaikytos ir išgrynintos vertingosios augalo savybės ir todėl kiekvienoje kapsulėje yra ne mažiau kaip 10mg vertingųjų rosavinų, kurie leidžia augalą priskirti „adaptogeninėms žolelėms”. Šiai kategorijai priskiriami augalai pasižymi organizmo atsparumo žalingiems išorės veiksniams palaikymu, padeda kūnui bei protui prisitaikyti prie patiriamo streso bei kitų psichologinių barjerų. Tegul šis pasirinktas streso valdymas natūraliu būdu leidžia palaikyti gerą savijautą. Ir neleiskite iššūkiams jūsų nugalėti.

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.