fbpx
STRAIPSNIS

Pasiflora – pagalba nuo nemigos

2020-06-18

Pasiflora – pagalba nuo nemigos

Kasdieniai mūsų gyvenimo palydovai – nervinė įtampa, stresas, nerimas lemia, jog net ir naktį negalime atsiriboti nuo galvoje besisukančių įkyrių minčių ir lengvai panirti į miegą, naktį dažnai prabundame. Tačiau būtent ramybė bei kokybiškas miegas yra labai svarbūs veiksniai žmogaus gyvenimo kokybei palaikyti. Trūkstant kokybiško miego ir nuolat jaučiant poilsio stoką, psichologinei bei fizinei savijautai iškyla grėsmė, prastėja socialiniai bei profesiniai pasiekimai, o taip pat gyvenimo kokybė.

Pasaulinė Sveikatos Organizacija informuoja, jog ištyrus miego sutrikimų žalą, nustatyta, jog apie 40% žmonių susiduria su šiais sutrikimais, o vyresnio amžiaus žmones šis sutrikimas kamuoja kur kas dažniau. Bet kaip spręsti šią problemą?

Greičiausiai nedažnas, susidūręs su nemiga, kreipiasi į gydytojus ir tiesiog tikisi, kad miego sutrikimai yra tik laikini ir praeis savaime. Tačiau nuolat atsiranda naujų papildomų dirgiklių, dėl kurių jums nepavyksta sumažinti nerimo ir miego sutrikimai užsitęsia.

Žinoma, galima keisti gyvenimo režimą, tam tikrus įpročius ir rinktis natūralius augalinius preparatus, kurie pagreitintų užmigimą, pagerintų miego kokybę bei leistų išvengti migdomųjų vaistų. Vienas tokių augalų yra raudonžiedė pasiflora (Passiflora incarnata L.).

Apie viską nuo pradžių…

Tai augalas, kurio preparatai skiriami kaip pagalba užmiegant, taip pat jaučiant nesunkią įtampą ar nerimą. Jis priklauso pasiflorinių Passifloraceae šeimai, kurią sudaro apie 500 rūšių augalų, dauguma jų yra vijokliniai augalai, augantys Amerikos tropikų miškuose. Pasifloras iš kitų augalų išskiria unikalūs, ypatingo grožio žiedai. Būtent dėl žiedų išvaizdos, o ypač dėl kuokelių išsidėstymo žiede, ispanų jėzuitai 1569m., aprašydami šį augalą, apibūdino kaip Kristaus kančios simbolį (pasifloros žiedas jiems priminė kryžių ir Kristaus žaizdas). Taigi augalo žiedas ir nulėmė augalo pavadinimą (lot. passio – kančia, floris – gėlė angl. Passion Flower). Augalas veda kiaušinio dydžio daugiasėklius, aromatingus, sultingu minkštimu, saldžius vaisius. Yra pasiflorų rūšių, kurių vaisiai yra valgomi, pvz maracuja, granadila. Pasifloros dar vadinamos „gegužiniais“ (ang. maypop), nes norėdami nukrėsti vaisius, pietiečių vaikai šokinėdavo ant pasiflorų medžio.

Senovės actekai buvo pirmieji, kurie pradėjo vartoti pasifloras. Indėnai jas vartojo nerimui, nemigai, galvos, menstruacijų bei kitiems skausmams mažinti. Kadangi seniausias mokslinis šaltinis, kuriame minimas pasiflorų naudingasis poveikis yra XVIIIa. išleista Materia Medica Americana knyga, todėl XXI a. medicina jau gali remtis kelių šimtmečių pasiflorų vartojimo patirtimi, kurią nuolat papildo šiuoliakiniai moksliniai tyrimai.

Mokslinėje literatūroje minimos sekančios pasiflorų naudingosios savybės:
-padeda nurimti ir užmigti
-padeda nusiraminti po susijaudinimo, stresinių situacijų
-padeda atsipalaiduoti.

Visas augalo naudingąsias savybes lemia sudėtyje esančios veikliosios medžiagos – tai flavonoidai, augalui suteikiantys skonį, spalvą bei aromatą, fitosteroliai – natūralūs augalo ląstelių membranų komponentai, poliacetilenas, cianogeninai glikozidai. Flavonoidui chrizinui būdingas raminantis poveikis, kuriuo taip pat pasižymi ir alkaloidas maltolis.

Tad pats laikas būtų patiems įsitikinti augalo veiksmingumu. Todėl jei jūs priklausote žmonių, kuriuos vargina nemiga, ratui, tuomet išbandykite maisto papildą SUPERFOODS SLEEP MOOD, kurio sudėtyje yra ne tik pasiflorų (Passion flower), bet ir geltonžiedžių ešolcijų (California poppy), paprastųjų zizifų (Jujube fruit) ekstraktų ir natūralaus 5-HTPGriffonia Simplicifolia augalo sėklų bei melatonino, kurių derinys prisideda prie užmigimo laiko sutrumpinimo bei geresnės miego kokybės.

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.