fbpx
STRAIPSNIS

Miegui prisišaukti - geltonžiedė ešolcija

2020-07-1

Miegui prisišaukti - geltonžiedė ešolcija

Jau 1-2-3 val. vartotės lovoje nuo šono ant šono ir niekaip negalite užmigti. O rytą jaučiatės be jėgų. Pažįstamas jausmas? Tad jei kenčiate dėl visų šių miego sutrikimų – nemigos, fizinio ir emocinio išsekimo, jums reikalingi natūralūs augaliniai papildai, kurie padės sureguliuoti miegą.

Geltonžiedė Ešolcija – daugelį metų naudojama tradicinėje medicinoje

Ar esate girdėję apie geltonžiedę ešolciją (Eschscholzia californica), kitaip dar žinomą Kalifornijos aguonos vardu? Daugelio šalių tradicinėje medicinoje naudojama ne vienerius metus. Ešolcijos sudėtyje gausu vitaminų A, C ir E ir mineralų, tokių kaip magnis ir kalcis, nesočiųjų riebalų rūgščių bei geležies druskų. Kalifornijų aguonų sudėtyje gausu antioksidantų (rutino ir zeaksantino), taip pat nemažai alkaloidų (berberino ir sanguinarino). Tradicinėje medicinoje vaistažolė žinoma dėl švelniai miegą sužadinančių bei raminamųjų savybių, už kurias turėtume būti dėkingi ešolcijos sudėtyje esantiems alkoloidams.

Paplitimas ir istoriniai faktai

Kalifornijos aguonomis vadinamos ešolcijos dažniausiai aptinkamos visoje JAV vakarinėje pakrantėje, taip pat šiaurinėje dalyje iki Vašingtono valstijos ir pietuose iki Meksikos kalnų šlaituose, pakelėse bei atvirose vietose. Taip pat jas galima sutikti Prancūzijos pietuose, Australijoje bei Čilėje. Tai dekoratyviai atrodantis augalas, vasarą žydintis ryškiai oranžinės spalvos žiedais.

Pirmasis ešolciją aprašė Adelbertas von Chamisso (1820m.), gamtininkas iš Rusijos laivo mokslinės ekspedicijos metu. Keliaudamas per Kaliforniją ir matydamas “degančius” kalvų šlaitus, nuklotus Kalifornijos aguonomis, jis augalo genties pavadinimui suteikė savo artimo draugo Johano Friedricho Eschscholtzo, Baltijos vokiečių botaniko, kuris taip pat dalyvavo savo pirmojoje ekpedicijoje, garbei. 1903m. ešolcija oficialiai tapo Kalifornijos valstijos gėle.

Platus augalo panaudojimas

Kalifornijos aguona yra be galo reikšmingas augalas, kad net turi savo vardo šventę, kuri švenčiama balandžio 6d., o gegužės 13-18d.yra skirtos paminėti Kalifornijos aguonos savaitę.
Ešolcija priklauso Papaveraceae šeimai, ji yra liūdnai pagarsėjusios opijaus aguonos giminaitė, tačiau pasižymi kur kas silpnesniu poveikiu. Lapai bei žiedai suteikia švelniai atpalaiduojantį pojūtį.
Vietiniai amerikiečiai ir ankstyvieji naujakuriai augalą naudojo kaip vaistažolę. O pirmą kartą ešolcija į Europą buvo atgabenta kaip dekoratyvinis augalas. Sveikatinančiais tikslais ji pradėta naudoti tik praėjusiame šimtmetyje.

Skirtingose Kalifornijos vietose gyvenusios vietinės Amerikos gentys šį augalą naudojo skirtingais tikslais, tačiau populiariausias visgi buvo raminamasis. O štai žiedadulkes naudojo kosmetikoje, pavyzdžiui odos dėmėms maskuoti. Išoriškai buvo naudojami ir gėlių lapų milteliai, kaip antimikrobinė priemonė. Todėl tai buvo veiksmingas galvos utėlių šalinimo būdas.

Kalifornijos indėnai ypatingai brangino auksinių aguonų aliejų. Jis gaunamas iš aguonų sėklų ir buvo naudojamas gaminant maistą, taip pat apšvietimui, lakų ir muilų gamyboje. Taip pat auksinės aguonos nuo seno laikytos mirusiųjų ir miego simboliu.

Pagrindinė nauda – nemigos mažinimas

Tačiau visgi pats svarbiausias augalo panaudojimas yra nemigai mažinti. Tai puiki pagalba žmonėms, kurių nervų sistema būna įjungtą “ON” rėžimu ir neišsijungia net tada, kai to labiausiai reikia.
Jei skaitote šį straipsnį, vadinasi susiduriate su problema, kurią reikia spręsti jau šiandien. Augalinio derinio, kuriame yra ir ešolcijų ekstrakto, dėka jūs lengvai užmigsite ir pabusite gerai nusiteikę.

SUPERFOODS Sleep Mood – augalinių ekstraktų derinys su melatoninu ir 5-HTP, kuris padeda:

• nurimti po įtemptos dienos, atsipalaiduoti (pasiflorų ekstraktas),
• sumažinti laiko, reikalingo užmigti trukmę (melatoninas),
• palaikyti normalų miegą (ešolcijų ekstraktas).

Jau dabar pasirūpinkite savo poilsiu, SUPERFOODS Sleep Mood įsigykite www.manovaistine.lt

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.