fbpx
STRAIPSNIS

Detoksikacija namuose

2020-12-29

Detoksikacija namuose

Kam reikalinga detoksikacija? Greičiausiai ne vienas yra sau uždavęs šį klausimą, bet po sotaus šventinio laikotarpio organizmo valymas tampa itin aktualus. Tai procesas, turintis didelę reikšmę mūsų gerai savijautai. Todėl siekdami išlaikyti savo sveikatą, turime atlikti keletą paprastų veiksmų, kad „išvalytume“ savo organizmą nuo jame susikaupusių toksinų.

Detoksikacija yra natūrali funkcija, kurią mūsų kūnas atlieka kasdien. Už tai atsakingos kepenys – pagrindinis organizmo detoksikatorius.

Toksinai – tai medžiagos, kurios patenka į mūsų kūną skirtingais būdais ir, jei jie nėra pašalinami iš karto, susikaupęs nemenkas jų kiekis gali sukelti daug nemalonumų: užkietėja viduriai, sunku susikoncentruoti, vargina prastas kūno ir burnos kvapas, sąnarių ir raumenų skausmas, išryškėja odos problemos, kamuoja nemiga, nuovargis, svorio augimas, slenkantys plaukai ir lūžinėjantys nagai.

Net jei ir tinkamai rūpinatės savo kūnu, jį vis tiek veikia toksinai. Toksinai patenka per maistą (perdirbtą ir kuriame gausu cukrų), tiek ir per vandenį, orą, o ką jau kalbėti, jei vartojate alkoholį ar rūkote…

Svarbu paminėti, jog organizmas ir pats natūraliai išskiria toksinus. Dažnai jis gamina toksinus, kai susiduriame su stresu, vargina nemiga, nesubalansuotai ir nereguliariai maitinamės ir esame mažai fiziškai aktyvūs.

Dėl susikaupusių toksinų kiekio organizmo gebėjimas kovoti su jais menksta. Todėl sutrinka ir organizmo imuninė sistema, padidėja peršalimų riziką, kas šiuo laikotarpiu išties neramina. Kaip tuomet sėkmingai išvalyti organizmą?

• Daugelis detoksikaciją tapatina su badavimu. Tačiau svarbu pabrėžti, jog detoksikacija, tai ne badavimas, o organizmo valymas nuo toksinų, kuomet reikia daug energijos. Todėl pats svarbiausias dalykas detoksikacijos metu yra nebadauti. Tiesiog reikėtų rinktis sveikesnį, subalansuotą maistą. Reikėtų atsisakyti gyvulinės kilmės maisto, valgyti košes, troškinius, ankštines daržoves bei suvartoti kuo daugiau neapdoroto, šviežio maisto.
• Dienos racione turėtų vyrauti žalios daržovės dėl jose esančių antioksidantų, vitaminų bei mineralų. Daržovės sustiprins jūsų organizmą ir be to, jose gausu skaidulų, kurios valo žarnyną ir gerina virškinimo sistemos veiklą.
• Atsisakykite perdirbto maisto, pieno produktų, alkoholio, venkite produktų, kuriuose yra baltų miltų ir cukraus. Visiems prisiekusiems “kofemanams” detoksikacijos metu rekomenduojama kavą pakeisti juoda, tada žalia ir galiausiai žolelių arbatomis.
• Padidinkite savo fizinį aktyvumą, nes jis stimuliuoja limfos ir kraujo apytaką.
• Nepamirškite, jog iš organizmo šalinant toksinus svarbu vartoti daug skysčių. Galite pagardinti jį citrina, o toks gėrimas naudingas valant kepenis.
• Kad organizmas galėtų greičiau ir efektyviau pašalinti kenksmingas medžiagas gali padėti tam tikros žolelės:

Tikrasis margainis dar nuo Antikos laikų yra žinomas dėl poveikio palaikant kepenų funkciją, kurio efektyvumą lemia sudedamųjų dalių mišinys – silimarinas. Pasinaudokite SUPERFOODS galia, ir išbandykite itin gryną ir efektyvų silimarino ekstraktą SUPERFOODS Milk Thistle , kuriame yra tikslus silimarino kiekis – 240 mg. Šis natūralus supermaistas gali būti puikiu palydovu kepenų detoksikacijos kelyje.
Rekomenduojama vartoti po 1 kapsulę per dieną su maistu.

Kiaulpienės, beržo, kininio arbatmedžio bei artišoko ekstraktai palaiko organizmo detoksikacijos procesą bei normalią medžiagų apykaitą. Visų šių augalų kombinaciją rasite SUPERFOODS S Detox. Sudėtinės supermaisto medžiagos padeda palaikyti kepenų bei virškinamojo trakto būklę, sumažina skysčių susilaikymą ir sustiprina toksinų pasišalinimą vos per 6 dienas!
50 ml SUPERFOODS S Detox rekomenduojama praskiesti su 500 ml vandens.

Nenustebkite, jei pirmosiomis dienomis jausite silpnumą, būsite irzlesni. Tai normalu ir laikui bėgant savijauta pagerės. Būtų idealu, jei sveikiau maitintumėtės ir po detoksikacijos.

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.